Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Afvalstromen

De specialist in afvalverwerking onder één dak

Bouw- en sloopafval, puin- en tuinbouwafval, bedrijfsafval, papier en karton. Voor alle afvalsoorten kunt u een beroep doen op de Milieu Express. Als professional in afvalverwerking nemen we graag de zorg voor afvoer en recycling van bedrijven, overheden en particulieren uit handen. Daarbij staan efficiency en oog voor het milieu centraal. Door continu te investeren in innovatieve technieken, is het afvoer- en recyclingproces vergaand geautomatiseerd.

Tegelijkertijd is er alle aandacht voor de specifieke wensen van onze klanten. Maatwerk staat voorop. Net zo goed als onze bedrijven actief meedenken over de optimale logistiek van úw afvalstromen. U mag ook van ons verwachten dat die verwerking volgens alle regels en richtlijnen verloopt. Want ook bij afval telt kwaliteit. Of beter gezegd: juist bij afval. Daarom beschikken we over alle relevante certificaten en vergunningen. Gedurende het traject van transport en verwerking is ook de veiligheid goed geregeld. Medewerkers zijn getraind om naar behoren om te gaan met installaties. En goed onderhoud van alle materieel verhoogt het veiligheidsniveau aanzienlijk.

Vernieuwend in recycling

Eenmaal in handen van onze bedrijven is afval de grondstof van de toekomst. Maar liefst 97 procent kan worden hergebruikt. Door afval goed te scheiden en goed te verwerken, ligt een tweede leven in het verschiet. Dat maakt het belang van optimale afvalverwerking alleen maar belangrijker. We spreken dan ook steeds vaker over grondstof in plaats van afval!

De bedrijven nemen graag het voortouw bij het onderzoek naar vernieuwende verwerkingsmethoden of innovatieve recyclingtechnieken. Keer op keer investeren we in een nóg hoger niveau van onze dienstverlening. Niet alleen om u nog beter van dienst te kunnen zijn, maar ook om onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het milieu. Van een afvalverwerkend bedrijf met een grote reputatie mag u een duidelijke visie verwachten op een verantwoorde verwerking. Die rol gaan we niet uit de weg. Integendeel, in nauwe samenwerking met externe partners plaveien we op tal van manieren de weg naar een schonere toekomst.