Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Steenwol

Steenwolrecycling

De Milieu Express houdt zich al jaren bezig met de recycling van steenwol afkomstig van tuinders uit het Oostland en omstreken. Om het materiaal voor hergebruik geschikt te maken wordt de steenwol geschredderd, gezeefd en vervolgens gescheiden in drie fracties: schone steenwol, foliesnippers en restafval.

De schone steenwol wordt door de Milieu Express op afroep geleverd aan steenfabrieken. Die voegen het materiaal toe aan speciale klei. Van dit mengsel bakt de industrie nieuwe stenen voor binnenmuren. De foliesnippers worden afgevoerd naar de kunststofrecycling. Deze fractie vormt de grondstof voor nieuwe kunststofproducten. Het restproduct bestaat voor een groot deel uit groenafval. Deze fractie wordt verwerkt tot compost.

Zo wordt dus 99% van de ingenomen steenwol succesvol gerecycled. Slechts 1% wordt verbrand of gestort.

Van steenwol naar baksteen