Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Zelfpersende containers

Zelfpersende containers

Wanneer u circa 10 kub bedrijfsafval of meer per week heeft, wordt het zinvol om te bekijken of een perscontainer rendabel voor uw bedrijf is.

Voorwaarde is wel dat het afval persbaar is, dus met name bedrijfsafval, papier en karton, folies, maar ook groenafval. Een verdichting van 1 op 4 is bij deze afvalstromen minimaal, maar 1 op 7 is bij licht afval zeker haalbaar. De milieu- en financiële winst wordt behaald met een gelijke afname van het aantal transporten.

Een perscontainer komt de uitstraling van uw bedrijf zeker ten goede, want zwerfvuil, reukoverlast en overlast van insecten en ongedierte behoren tot het verleden. Het afval is immers onzichtbaar en onbereikbaar voor ongenode gasten geworden. De containers zijn leverbaar in verschillende inhoudsmaten van 3 tot en met 30 kub en in alle ral-kleuren.

U kunt de perscontainer als onderdeel van uw totale logistieke afvalsysteem inzetten. Het is bijvoorbeeld mogelijk de perscontainer rechtstreeks met uw heftruck(s) te vullen, maar u kunt ook met rolcontainers en een hefkantelinstallatie werken. Voordeel hiervan is dat u de rolcontainers kunt legen op een moment dat u het beste uitkomt en u nooit zonder interne inzamelmiddelen komt te zitten wanneer de pers door ons geleegd wordt.

Een (nieuwe) perscontainer is een investering voor jaren en alleen in goed overleg kunt u de beste keuze maken. Wij kunnen u bij nieuwbouwplannen reeds assisteren m.b.v. professionele tekenprogramma’s waarmee de pers in uw bouwtekening ingetekend kan worden.

U kunt zo een goede voorstelling van de toekomstige situatie maken. Aan de werking van een pers kunt u in een proefperiode wennen, wij kunnen namelijk altijd een gebruikte pers leveren. In deze periode kunnen wij gezamenlijk het interne logistieke systeem optimaliseren, waarna een definitieve oplossing op maat gekozen kan worden.

Bij nieuwe perscontainers werken wij uitsluitend met contracten. Voor een gebruikte perscontainers kan een tijdelijke overeenkomst afgesloten worden voor variabele perioden. Het onderhoud en de reparatie van storingen kunnen wij geheel en snel voor u verzorgen, zodat u alle zorg uit handen wordt genomen.

Wilt u meer informatie, bel dan naar de Milieu Express, tel: 079-3633030.