Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Steenwolgranulaat

De Milieu Express zamelt elk jaar bij glastuinbouwbedrijven in Zuidwest-Nederland en andere tuinbouwregio’s in Nederland de gebruikte steenwolmatten in. Op jaarbasis gaat het om maar liefst 120.000 kubieke meter steenwolmatten. De verwerking van het gebruikte steenwol is een jaarrond-proces. Na het shredderen blijft het steenwol twee maanden rusten om te ontwateren, zodat het overtollige water de tijd krijgt om uit te lekken.

Hierna wordt het steenwol in de zeefinstallatie gewerkt. Deze installatie scheidt het plastic van de steenwol en eventuele groenresten. Het zeven is een intensief proces en verloopt over een aantal stadia. Het materiaal wordt net zo lang gezeefd totdat er drie componenten overblijven: plasticresten, groenresten en het materiaal waar het om gaat, het steenwolgranulaat. Eenmaal gezeefd, is het steenwolgranulaat klaar om aan zijn tweede leven te gaan beginnen: in de bak steenindustrie, waar het wordt verwerkt tot echte bakstenen.