Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Madurodam zet in op duurzaamheid en verlengt samenwerking met Renewi

Madurodam..... het themapark waar je de grote verhalen van Nederland ontdekt, in de vorm van attracties, miniaturen en doe-dingen, spreekt het vertrouwen uit in Renewi en verlengt de (afval)samenwerking met 3 jaar. Op donderdag 17 januari 2019 tekenden Berenice van Poelgeest (Madurodam) en Leo Schipper (Renewi) het nieuwe contract. Insteek van de samenwerking blijft het duurzaam inzamelen en verwerken van het afval bij Madurodam. Jaarlijks bezoeken zo'n 700.000 mensen het themapark in Den Haag, waarbij dan ook genoeg afval vrij komt. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Van de 14 miljoen ton afval die Renewi jaarlijks verwerkt, wordt bijna 90% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning.

Naast het afval van de bezoekers komt er binnen Madurodam ook genoeg groenafval vrij. In het themapark verzorgt Van der Drift Hoveniers uit Wateringen het groenonderhoud..... het groenafval dat daarbij vrijkomt vindt via Van der Drift Hoveniers zijn weg naar de composteringslocatie van Renewi in Hoek van Holland. Daar wordt het in ca. 14 dagen omgezet naar hoogwaardige compost dat weer gebruikt wordt voor diverse doeleinden.

Sinds afgelopen jaar is ook het themapark verrijkt met een rondrijdende vrachtwagen en container van Renewi. Madurodam en Renewi zijn blij met de verlengde samenwerking.