Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Project recycling CBS de Acker

In week 8 van dit jaar werd er op CBS De Acker in Bergschenhoek een project recyclen opgestart voor de leerlingen van deze basisschool. Renewi Zoetermeer is benaderd of wij de school konden helpen, wat wij natuurlijk hebben gedaan. We hebben alle leerlingen voorzien van een keycord en een Renewi mini kliko. Daarnaast hebben wij de school voorzien van leuke Renewi kleurplaten, waarvan we zelf hebben kunnen zien dat de kinderen daar soms ware kunstwerken van maken.

Als klap op de vuurpijl zijn twee collega's op woensdag 21-02 met een kraakperswagen en een portaalwagen naar het schoolplein afgereisd om de kinderen te laten zien hoe een rolcontainer wordt geledigd en wat we doen als er meer afval moet worden afgevoerd. Zowel de juffen als de kinderen vonden dit zeer interessant. Er was zelfs een juffrouw die er al heel lang van droomde om een container te ledigen in een kraakperswagen. Deze dame hebben we dus maar even op de knoppen laten drukken.

Voor de kinderen was het hoogtepunt dat ze in de cabine mochten kijken van de portaalwagen of de kraakperswagen. Uiteraard hebben wij ondanks de nog erg jonge leeftijd van de kinderen wat uitleg gegeven over de dode hoeken rondom een vrachtwagen. De meeste kinderen waren erg verbaasd dat wij in zo’n grote auto nog steeds niet alles konden zien. Al met al een zeer geslaagde ochtend welke zeer gewaardeerd werd door zowel de leerlingen als de leraressen. Daarnaast was het ook nog eens erg leuk om te doen.