Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Geschiedenis

Milieu Express is opgericht in 1976 door Wim van Buijtene die met een kraanwagen het afval ging opladen bij locale tuinders. Clarie, de vrouw des huizes, deed de administratie. Later kwamen de zoons ook bij de zaak werken als chauffeur en kraanwagenmachinist.

Het bedrijfje bouwde in korte tijd een uitstekende naam op in de tuinbouwsector. In 1991 breidde Milieu Express uit. Op Industrieterrein de Boezem in Pijnacker werd een bedrijfshal gebouwd voor sorteren, op- en overslag van afvalstromen. De uitbreiding was noodzakelijk geworden door de groei van tuinbouwbedrijven en de professionalisering van de sector. Op de Boezem werd de huidige bedrijfsloods met een kantoor, weegbrug en werkplaats gebouwd en in gebruikgenomen.

De naam van het familiebedrijf, Wim van Buijtene bv, werd veranderd naar Milieu Express. Vervolgens werd aansluiting gezocht bij Van Vliet Contrans in Wateringen. De concurrentiepositie werd zodoende versterkt en het bleef mogelijk om aan nieuwe milieuwetgeving en -registraties te voldoen.

Door autonome groei en overname van activiteiten van kleine collega-bedrijven, werd de behuizing op de Boezem al snel te klein. Een tweede terrein werd ingericht op industrieterrein Lansinghage in Zoetermeer waar tot op heden het kantoor is gevestigd.