Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Over ons

De specialist in afvalinzameling, verwerking en recycling

Milieu Express is een toonaangevend regionaal milieubedrijf, met vestigingen in Zoetermeer, Pijnacker en Rotterdam, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling. Dit afval is afkomstig van bedrijven, scholen, bouwbedrijven en kwekers uit Zuid-Holland. Ruim 97% van de ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled en nuttig hergebruikt. Hetgeen volledig in lijn ligt met onze missie: ‘making more from waste’. Milieu Express regelt alles op het gebied van afval en afvalverwerking op een duurzame manier.

Bij Milieu Express kunt u terecht voor de inzameling van al uw afvalstromen, denk hierbij aan: bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, tuinbouwafval, papier/karton & folies. Maar ook voor de inzameling & vernietiging van uw archief en data zit u bij Milieu Express goed. Tevens verzorgen we de inzameling (inclusief levering juiste emballage) en verwerking van klein gevaarlijk afval (KGA) uit bouw- & sloopafval en KGA van kantoren en uit de tuinbouw.

Daarnaast bieden wij vanzelfsprekend ook de verschillende soorten containers aan. Er zijn bijna even veel soorten containers als er soorten afval zijn. De keuze van het meest geschikte containertype is afhankelijk o.a. de volgende factoren: hoeveelheid afval die vrijkomt, samenstelling van het afval, mogelijke overlast voor directe omgeving, (brand)veiligheid, bereikbaarheid van de container of bedrijf en uiteraard het kostenplaatje. Wij kunnen u de volgende typen containers aanbieden: rolcontainers & afzetcontainers in verschillende soorten en maten, zelfpersende containers, (semi)-ondergrondse containers en magazijncontainers.

Milieu Express is zeer actief als het gaat om milieu, Social Return on Investment (SROI) en maatschappelijke betrokkenheid, oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo zijn we actief sociaal betrokken bij vele lokale activiteiten en sportverenigingen, geven we mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans en bieden we ruimte aan stagiaires. Tevens stimuleren we de ontwikkeling van onze eigen medewerkers en stellen we de hoogste prioriteit aan veiligheid, zowel voor onze eigen mensen als de omgeving.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bedrijfsfilm